over ons

WELKOM NAAR INDIA ROTI ROOM

Onze Tandoori gerechten worden gemaakt in een traditionele tandoori oven. Deze wijze van bereiding zorgt voor de authentieke smaak en is essentieel voor de Indiase keuken. De tandoori wordt gebruikt voor het koken van o.a. Indiase gerechten, zoals kip tandoori, kip tikka en broodsoorten, zoals tandoori roti en naanbrood . De tandoori werd populair tijdens de islamitische bewind in Zuid-Azië. In India is de tandoori ook wel bekend als een Bhatti. De Bhatti stam van de Thar woestijn in het noordwesten van India en Oost-Pakistan ontwikkelde de Bhatti in hun woestijn woning, en kreeg daarom de Bhatti. De tandoori is op dit moment een zeer belangrijk onderdeel in vele Pakistaanse / Indiase restaurants over de hele wereld. Heden ten dage wordt een moderne variant tandoori op elektriciteit of gas gebruikt in plaats van houtskool. De warmte voor een tandoori is van oudsher gegenereerd door een houtskool of hout vuur, dat in de tandoor zelf brand, waardoor het voedsel wordt blootgesteld aan het vuur, zodat de sappen die op het vuur vallen een aroma aan het voedsel geven. Temperaturen in een tandoori kunnen op lopen tot 480 ° C en het is gebruikelijk voor tandoor ovens een hoge kooktemperatuur te houden gedurende lange perioden.